Huisregels

Huisregels

Op de Open Dagen kan je zonder afspraak terecht in het FabLab. De Open Dagen zijn terug te vinden op de FabLab Genk kalender. Buiten deze Open Dagen is het FabLab enkel open op afspraak.
Op Lesdagen gaan er lessen door in het FabLab. Enkel de studenten van de betrokken les of module kunnen dan terecht in het FabLab en enkel op die momenten dat de les/module gepland staat.
Tijdens de Open Dagen geldt het principe: wie eerst komt, eerst maalt en die volgorde wordt gerespecteerd.
Iedereen die gebruik wil maken van het machinepark van FabLab Genk dient eerst een korte introductiecursus te volgen, deze kan onmiddellijk gedaan worden voor de lasercutter en 3d printer. Voor de freesmachine (Colinbus) maak je best een afspraak. Zonder deze introductie, krijg je geen toegang tot de machines.
Alles wat je maakt in het FabLab wordt gedeeld via een Fabmoment (www.fablabgenk.be). Indien je dit (herhaaldelijk) niet doet, kan je de toegang tot FabLab Genk ontzegd worden.
Enkel de materiaalsoorten geschikt voor de machines (zie gedetailleerde lijst per machine) mogen gebruikt worden. Bij twijfel, raadpleeg de FabLab beheerder.
Laat je werkplek net zo schoon en opgeruimd achter als deze was toen je aankwam.
Het gebruik van de machines is op eigen risico. We bieden je zoveel mogelijk informatie en hulp, maar uiteindelijk bent je zelf verantwoordelijk voor wat je doet.
Je betaalt zelf (na ontvangst van het materiaal en/of voor het gebruik van de machines ) voor de materialen (hout, 3D monomeer, …) die je gebruikt, dit is niet voor de rekening van FabLab Genk. Betaal je niet, dan kan je helaas geen gebruik maken van de machines of het materiaal meenemen. Specifiek voor de 3D printer: de software berekent onmiddellijk de duur en kostprijs van je print. Je betaalt dan ook voor je print!
De instellingen van de machines mogen enkel door de FabLab beheerder gewijzigd worden. Indien je andere instellingen wenst, raadpleeg je de FabLab beheerder.
Foutieve- en testproducties zijn voor eigen rekening. Ook al ben je niet tevreden over de uitkomst van je project, je hebt toch de machine(s) en materiaal gebruikt. We helpen je graag met het opsporen van het probleem, maar we kunnen helaas niet elk experiment betalen.
Er verlaat geen gereedschap/materiaal het FabLab (ook niet voor heel eventjes). Indien je materiaal (ledjes, arduino-borden, sensoren, batterijen,...) gebruiken wilt buiten het FabLab, dan dien je dit aan te kopen (dit geldt voor elk type projecten, dus ook voor een project gekoppeld aan een onderwijsmodule)
Je vergoedt wat je stuk maakt. Alles wat stuk gaat tijdens de duur van jouw machinegebruik, dien je te vergoeden (laserkop en air-assist, frees, arduino, …). Dit geldt niet voor gebreken die vallen onder slijtage of overmacht.
Iedereen die gebruik maakt van FabLab Genk, gaat automatisch ook akkoord met ‘The Fab Charter’