Een FabLab is een maak-, experimenteer- en onderzoeksruimte. In Genk ligt de focus op de combinatie tussen digitaal en fysiek ontwerpen en de ontwerpmethode.


Wanneer kan ik jullie bezoeken?

Op maandag zijn we gesloten, op dinsdag gaan er lessen door in het fablab. Dus de open dagen wanneer iedereen (ook niet studenten) kunnen langskomen is woensdag voormiddag,donderdag en vrijdag. Kijk voor je bezoek altijd op onze kalender voor de exacte openingsuren kalenderWaar zijn we gelegen?

Houtparklaan 1, 3600 Genk

Ons nieuw adres is nog niet terug te vinden op je GPS. Gebruik de coördinaten [N 50°58.959' E 5°28.911'] of 'Henri Esserslaan 1 - Genk'. FabLab ligt langs deze weg tussen de brandweer en het bedrijf Essers, recht tegenover de Winterslagse Terril.
Vanaf onze oude plek in Mad-faculty Genk is het zo'n 10 minuten te voet.Hoeveel kost het?

Het gebruik van de machines is gratis, ook begeleiding van je project en het aanleren van de machines. Het fablab heeft een kleine voorraad van hout en plexiglas, als je dit materiaal gebruikt betaal je de kostprijs aan het fablab.
Ook al vragen we geen geld voor de machines, vragen we wel dat wat je maakt in het fablab documenteert door het aanmaken van een fabmoment. We doen dit omdat we zo de creativiteit van anderen kunnen stimuleren en ook dat we niet allemaal het warm water opnieuw moeten uitvinden.Mijn groep wil het fablab graag komen bekijken, kunnen we langskomen?

Je kan tijdens de open dagen altijd langskomen. Als je met grotere groepen komt of je kan niet op een open dag, contacteer ons even en dan maken we een afspraak voor een rondleiding.Ik heb nog meer vragen hoe kan ik je contacteren?

Je kan ons altijd contacteren via het contactformulier op de website of rechtstreeks naar Danny(a)fablabgenk.be.


TAO interface

Description: 

Voor het Open Care Lab (een project van Design Platform Vlaanderen) werd er een (niet werkend) prototype gecreëerd om de werking van een nieuw type interface voor het managen van je eigen zorg te visualiseren.

De meeste onderdelen van dit prototype werden gefreesd op de Colinbus CNC freesmachine. Na montage werd het volume geplamuurd en gelakt om een glad eindresultaat te bekomen.

© foto: Kristof Vrancken 2014

Monday, November 17, 2014 - 14:45
Photo: 
TAO interface
Machine: 
Milling machine (Grote Frees)
Materials used: 

pennendoos

Description: 

pennendoos

Wednesday, September 24, 2014 - 10:30
Photo: 
Machine: 
Laser Cutter
Materials used: 
Instructions: 

download de zip(bevat een coreldraw file)

eerste pagine gebruik 3mm mdf. Het opschrift en eventuele tekening kan je aanbrengen op de plaats waar nu de tekst staat.

optioneel:
tweede pagina is met 2mm flightcase mousse.
derde pagina is met 5mm flightcase mousse. Je kan deze ook aanpassen aan de pennen die je hebt of andere voorwerpen.

als alles klaar is neem je de zijwand met de kant waarop is gelaserd eaan de binnenzijde (dan komt het flexibele deel mooier uit)
plaats de bodem erin in en sluit dan pas af (is perspassing en kan maar 1 keer gedaan worden)
Je drukt de t-slots best in elkaar met een platte tang of plaatje en hamer op een bank.

Vervolgens neem je de grote deksel en leg die met de tekening naar de tafel en lijm daar de kleinere deksel bovenop in het midden.

Als de lijm droog is is je doosje klaar.

Optioneel
leg de 2mm mousse erin en vrvolgens de 5mm erop

Rollator-aanpassing

Description: 

This is a rollator (walker) adapted to suit the needs of a person with dementia. The person with dementia wanted to use her walker as an aid to clean off and set the table. The walker only holds a narrow (and slightly tilted) platform on which she can put trays or cups. More often than once cups/plates would fall off and break. This design tried to find the right balance between adding functionality to the walker without losing elements of safety, mobility or balance.

Monday, April 14, 2014 - 09:30 to 12:30
Photo: 
rollator (walker) aangepast voor dementielab
Machine: 
Laser Cutter
Milling machine (Grote Frees)

Cultural Probes-pakket

Saturday, January 4, 2014 - 10:30
Photo: 
Machine: 
Laser Cutter
Instructions: 

Voor het vak Reseach Design moesten we -specifiek voor ons project- gebruik maken van cultural probes-pakketten, om zo aan de gewenste informatie te geraken. Dit zijn de doosjes waar het materiaal (onder andere klein cameratje, papier, stylo's, stiften etc.) werd ingelegd en afgeleverd aan de mensen.

Pages